Interclub

Wat is interclub?

Bij een interclubontmoeting strijd je met je eigen ploeg tegen een ploeg van een andere club.


Dit kan zowel voor jeugd als voor volwassenen en voor alle niveaus en alle leeftijden. Deze ontmoetingen gaan door op woensdag voor de jeugd en op zaterdag of zondag voor de volwassenen. Eerst en vooral is het de bedoeling om er samen met je ploeggenoten een aangename dag van te maken en als het kan de ontmoeting te winnen. Interclub maakt van een individuele sport toch een ploegsport.


Je speelt met je ploeg zowel enkelwedstrijden als dubbelwedstrijden. Bij de ploegen met 6 spelers, speel je 6 enkelwedstrijden en 3 dubbelwedstrijden. Bij een ploeg met 4 spelers speel je 4 enkelwedstrijden en 2 dubbelwedstrijden.


Interclub, misschien ook iets voor jou?

  • Eind januari is de deadline voor de clubs om interclubploegen in te schrijven
  • De interclub start net na de paasvakantie en de voorrondes duren 4 à 6 opeenvolgende weken
  • Ploegen die zich willen inschrijven bij de volwassenen laten dit via e-mail weten aan rudy.vanoekelen@telenet.be
  • Jeugdploegen worden samengesteld en ingeschreven door de trainers van de tennisschool
  • Iedere speler die interclub wenst te spelen dient zijn lidgeld te betalen voor 15 januari

Najaarsinterclub

Sinds kort is het ook mogelijk om in het najaar mee te doen aan interclub. In deze competitie speel je met een ploeg van zowel mannen als vrouwen. Elke ontmoeting worden er vier dubbels gespeeld: 1 x DH, 1 x DD en 2 x DG. De onmoetingen vinden plaats in augustus en september.

KVT

Wat is KVT?

De KVT is een vriendschappelijke competitie die door enkele clubs in de Kempen ingericht wordt voor dames en heren teams.


Bij elke ontmoeting worden er 4 enkels en 2 dubbels gespeeld. Elke wedstrijd wordt gespeeld naar 2 short sets (tot 6-5).


Deze competitie start in mei en loopt door tot eind juli. Daarna vinden de eindronden plaats.

Reeksen

Enkel & DubbelDubbel
Dames 16 puntenHeren 40 punten
Dames 40 puntenDames 40 punten
Heren 40 puntenGemengd 60 punten

Inschrijven

U kan inschrijven voor KVT tot begin april. De inschrijvingsformulieren zijn aan de bar te verkrijgen.

OPMERKING: Gelieve zo veel mogelijk op de geplande data te spelen! zie artikel 7 van het reglement.

Winterpoule

Wat houdt de winterpoule in?

Winterpoule is een dubbeltornooi. De som van de dubbelpunten van de beide spelers is de minimale puntenreeks waaraan je kan deelnemen. Alle ingeschreven ploegen per reeks worden ingedeeld in 1 of meerdere poules. Per poule spelen alle ploegen 1 of bij kleine poules 2 keer tegen elkaar, dit betekent ongevaar een 8 à 10 wedstrijden per poule. Op het einde van de poule spelen de eerste twee ploegen een finale. De winterpoule start begin oktober en stopt eind maart of begin april. Inschrijvingsgeld bedraagt €3,50/pp per match.


Voor meer info kan je terecht bij de  winterpouleleiding (Mart Slegers en Laurens Loots). Of vind je geen gepaste reeks? Stuur dan een mail, zodat we het in beraad kunnen houden voor de volgende editie.

Winterpoule website

Alle praktische informatie omtrent de winterpoule kan je terugvinden op de winterpoule website. Hier vind je ook alle betalingsgegevens en je persoonlijke planning terug.

Tornooien

Speel competitie op jouw maat!

Elke tennisser wil zich wel eens meten met een tegenstander van hetzelfde niveau. Om aan een competitie te kunnen deelnemen, moet je lid zijn van Tennis Vlaanderen. Nog geen lid?  Word dan snel lid van RTC De Bempdekens


Benieuwd waar jij aan de slag kan? Log in op tennisvlaanderen.be en ga naar je spelersdashboard. Daar kan je de toekomstige tornooien in je buurt bekijken, volgens jouw leeftijd en niveau.

WeekDatumNaamLink
2418/06/2022Kidstourlink
2808/07/2022 - 17/07/2022Guldensporentornooilink
Kerstvakantie17e Driekoningentornooi